Ben jij onze volgende Supermonitor?

WE ONTVANGEN JE MET OPEN ARMEN

Sporta is steeds op zoek naar monitoren die verantwoordelijkheid in het hart dragen, maar ook kinderen en jongeren willen verrassen.
Onze mogelijkheden zijn breed, de dankbaarheid van de jongeren onuitputtelijk!Wij zoeken...

  • Enthousiaste monitoren die tijdens de vakantieperiodes geweldige kampen en vakanties organiseren met gevoel voor kwaliteit en verantwoordelijkheid.
  • Kampleiders die tijdens de vakantieperiodes de verantwoordelijkheid van het algemene verloop op zich nemen.
  • Ski- of snowboardmonitoren die onze wintersporters een unieke tijd laten beleven en daarbij elke leeftijdsgroep naar een hoger niveau kunnen brengen.
  • Monitoren en kampleiders voor onze dagkampen in verschillende gemeentes. Zo geef je ook dicht bij huis de Sporta-vibe door.

Stap 1 richting supermonitor

Overtuigd om supermonitor te worden? Dan kan je vast niet wachten om je in te schrijven? De eerste stap zet je hier. Registreer je op onze monitorenpagina en vul de monitorenfiche in.

Hier registreren!Van animator tot instructor

Wij bieden een vorming tot animator, hoofdanimator en instructor aan. Dit is een erkend vormingsprogramma waar na de cursus ook een stage en vervolgmoment bij horen. Onze cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden bijgevolg tot een erkend attest in het jeugdwerk. Wie slaagt behaalt dit attest en kan dus monitor zijn op onze kampen. Lees meer over het attest.

ANIMATOREN

Knotsgekke monitoren die het animatorpakket ‘cursus-stage-terugkommoment’ achter de kiezen hebben. Eigenschappen als begeleiden, animeren, activiteiten organiseren en reflecteren worden onder de loep genomen. Daarbij moet je kunnen samenwerken en word je gewezen op de veiligheid waarbinnen al het enthousiasme mag plaatsvinden. Je krijgt een erkend attest via de overheid en mag vanaf dan kampen geven voor Sporta-vakantie vzw.HOOFDANIMATOREN

Deze meer ervaren monitoren zijn al minstens 100u actief als jeugdwerker en zijn in het bezit van: ‘attest hoofdanimator in het jeugdwerk’. Tijdens hun cursus en stage worden zij klaargestoomd om de animatoren te begeleiden, een geheel aan activiteiten te organiseren, administratie beheren en kunnen de eindverantwoordelijkheid op zich nemen. Hoofdanimatoren worden vaak ingezet als Kampleiders.INSTRUCTOREN

Kregen een opleiding met als doel het geven van vormingen en cursussen. Daarbij staan groepsdynamica en coachen in de kijker alsook het werken met grotere projecten. Het zijn dan ook logischere wijze onze Superinstructoren die zowel cursussen als vormingen aanbieden binnen Sporta. Zij kennen Sporta vakanties als geen anderen, weten exact de gepaste Sporta-sfeer te creëren en in te spelen op vormingsbehoeftes van het moment. Deze oude rotten in het vak scholen zichzelf ook voortdurend bij om zo op de hoogte te blijven van wat leeft in het jeugdwerk.KAMPLEIDERS

Het spreekt voor zich dat zij leiding en verantwoordelijkheid kunnen nemen over de monitoren. Daarnaast zijn zij de schakel tussen ouders, kampplaats en Sporta-medewerkers en rapporteren en evalueren zij mee om zo de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Afhankelijk van de grootte van de kampplaats, wordt er een afzonderlijke kampleider geplaatst of is er de combinatie kampleider-monitor op een kleinere kampplaats.Ons aanbod voor (toekomstige) monitoren

Bij Sporta kan je terecht voor een compleet monitorenaanbod. Dat gaat van vormingsdagen en cursussen, over infodagen tot kick-offs.

Check de monitorenkalender!We verwachten...

Als Sporta-monitor laat je kinderen dromen. Je bent enthousiast en helpt talenten ontbolsteren. Animeren zit in je bloed.
Onderschat het monitor zijn niet. Je draagt een grote verantwoordelijkheid en vertolkt de Sportawaarden op de kamp(werk)vloer. Hard werken in een uitdagende omgeving hoort er bij. Maar geen paniek: je staat er niet alleen voor. We begeleiden je graag en je kan steeds terugvallen op medemonitoren en kampleiders.

Nog geen plannen voor winter-, krokus-, paas- of zomervakantie? Maar je wil wel plezier maken met (nieuwe) vrienden. Waar wacht je op? Tijdens de populaire vakantie- en sportkampen van Sporta spring je meer dan één gat in de lucht.Supermonitoren waar je op kan bouwen...

Ouders gaven onze monitoren deze score:Supermonitoren registreren zich hier!

Vragen? Mail ons!
Pssst.... bellen mag ook: +32 (0)14 53 95 80

Sporta is de reisgids voor actieve jongerenvakanties
100% fun 100% ambiance & 100% begeleid.

Klaar voor 100% vakantie? Ontdek hier onze 150 spannende formules.